Museum fur Naturkunde, Berlin

Tysklands allerstørste naturhistorisk museum “Museum für Naturkunde” er nok mest kendt for den enorme dinosaur der står midt i museets største hal (rent faktisk er det det største samlede dinosaur-skelet i hele verden), men indeholder ufatteligt mange andre dyr, planter og mineraler. Hvis man er det mindste interesseret for naturvidenskab er dette sted helt sikkert et besøg værd.

Verdens største dinosaur Giraffatitan brancai er helt sikkert et fantastisk syn, men der er flere andre dinosaur-udstillinger der er værd at se. Blandt andet kan museet fremvise en af de tidligste kendte fugle, Archaeopteryx, der er en fugl der stadig ligner en dinosaur og rent faktisk har tænder. Derudover er der så vildt mange dyre-udstillinger, at kun én ud af 5000 er udstillet! Resten opbevares blot på museets områder og bliver studeret af forskellige videnskabsmænd fra hele verden.

Selve museumsbygningen er bygget i 1889, men der er ikke så meget tilbage af det oprindelige byggeri. Det blev nemlig kraftigt ramt under 2. Verdenskrig og er senere genopbygget og restaureret, senest i 2007. Man kan stadig se bombeskaderne flere steder i og på bygningen.

Det er en god ide at komme tidligt, for så undgår man de værste køer. Og tag endelig hele familien med, der er noget at se på og lære af for alle aldre.

Derudover har Berlin Naturhistorisk Museum naturligvis en hel masse forskellige skiftende udstillinger, som du kan få mere af vide om på deres hjemmeside, hvor der også findes masser af andre praktiske oplysninger.

Deres museumsbutik er stor og velassorteret, masser af muligheder for at købe spændende souvenirs.

Entreen er 6€ for voksne, 3,5€ for børn – med Berlin WelcomeCard får man desuden en klækkelig rabat.

Similar Posts