Mauerpark er et stykke af Berlin, hvor Berlinmuren tidligere stod, som er lavet om til et flot og grønt areal. På den ene side ligger et fodboldstadion, der nok ikke er så meget ved (med mindre man er stor fan af tysk fodbold), men på den anden side ligger der noget så spektakulært som et “nyt” loppemarked.

Mauerpark, Berlin - parken hvor berlinmuren faldt
Mauerpark, Berlin

Tidligere var området her en del af det “ingenmandsland”, der under den kolde krig udvidede grænsen mellem Østberlin og Vestberlin.

Parken er et af de mange grønne områder i Berlin, og bliver flittigt brugt af de berlinere der bor nærmest omkring. Både unge og gamle kan ses her, og på varme sommeraftener kan man endda være heldig at der bliver holdt fest eller koncerter i parken. De musikalske indslag er ofte mest populære hos de unge beboere, mens det ikke rigtig falder i de andre naboers smag. Men generelt er det berlinernes egen park, og er med sine små og store stier og spredte træer et rart sted at bruge en eftermiddag.

I Bear Pit er der mulighed for at prøve Karaokee – eller det var der i hvert fald i 2012. Det startede meget småt, men har efterhånden udviklet sig til et større tilløbsstykke. Sæt ned og chill out, nyd stemningen og sangen fra de mange mere eller mindre talentfulde sangere. Der er som regel flest af dem uden talenter – men det har stadig stor underholdningsværdi.

Parken strækker sig fra Behmstrasse til Bernauer Strasse.

Man kan sagtens gå til parken fra U-Bahn-stationen Eberswalder Straße, det er en kort og smuk gåtur.

Loppemarked i parken, Flohrmarkt am Mauerpark

Der Flohmarkt am Mauerpark“, loppemarkedet ved mur-parken, ligger lige ved siden af parken. Det er et relativt nyt marked, og er måske ikke at finde i din rejseguide selvom den er ret ny. Her kommer folk i området hver søndag for at skille sig af med forskellige, ofte spændende ting og sager de ikke vil have længere. Man kan gøre nogle gode køb hvis man forstår sig på at handle, men ellers er det også et besøg hver blot for stemningens skyld. Stedet føles meget lokalt og hyggeligt.

Loppemarkedet er kun åbent om søndagen, fra 8 morgen til 6 aften. Men der er nok størst chance for at finde det rigtigt gode køb om morgenen…

Similar Posts