Elefantporten i Berlin Zoo

Kommer man til Berlin i den varmere halvdel af året, må man endelig ikke snyde sig selv for en tur i Zoo.  I Berlin Zoo finder man masser af spændende dyr, men afsæt en god dags tid til turen, for det er altså en meget stor have.

Elefantporten i Berlin Zoo
Elefantporten, den ene af to indgange til Berlin Zoo

Berlin Zoo dækker mere end 35 hektar og er dermed en af de største zoologiske haver i Tyskland – der er ca 14.000 dyr fordelt på 1.500 forskellige arter, hvilket samtidig gør det til den mest artsrige zoo i hele verden. Det i sig selv gør den værd at besøge.

Blandt alle disse dyr er der blandt andet en stor Panda, så vidt vides den ældste i fangenskab. Som alle andre pandaer er den på permanent udlån fra Kina for at indgå i et verdensomspændende avlsarbejde med dette udrydningstruede dyr.

Et anden kendt dyr var isbjørnen Knut. Han blev født i Berlin Zoo og blev hurtigt berømt, da hans tviling døde ved fødslen og isbjørnemoderen herfeter afviste ham. Knut blev i stedet opforstet af en dyrepasser og blev i løbet af kort tid hele medieverdenens kæledægge. Hans stjernestatus var for en stor del skyld i at Berlin Zoo i 2007 slog alle rekorder med en stigning i besøgstallet på omkring 30 procent! Desværre – for både Knut og Berlin Zoo – døde isbjørnen allerede i marts 2011, da han på grund af en hjernesygdom faldt om, drattede i bassinet og druknede for øjnene af masser af tilskuere.

Berlin Zoo anses for at være en af de mest besøgte zoologiske haver i Europa, men på grund af dens store areal, virker det ikke sådan – heller ikke på en travl sommerdag.

Den zoologiske have i Berlin er etableret allerede i 1844 og blev under Anden Verdenskrig så hårdt ramt af bombningerne, at der ud af 3700 dyr kun var 91 tilbage!

Akvarium i Berlin Zoo

Som en tilføjelse blev Berlin Zoo i 1913 udvidet med et stort akvarium, som det bestemt kan anbefales at tage med, når man nu er der. på tre etager kan man se fisk og andre havdyr i mere end 250 akvarier, ligefra vandmænd til sandtigerhaj. Mest imponerende er dog nok de tolv bassiner på tilsammen mere end 25.000 liter, der viser forskellige dele af en koralrev.

Similar Posts