Tyskerne er gode til mange ting. En af dem er julehygge. Prøv bare at tage på WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt julemarked i Berlin. Med en af de mange last minute rejser fra for eksempel www.expedia.dk , behøver du ikke engang at bestille hyggen i god tid. Julemarkedet er åbent fra slutningen af november og helt til nytår, så du kan selv bestemme, hvornår du er julehumør.

Julemarked i Berlin
Julemarked i Berlin

På den maleriske plads ved den tyske domkirke Deutscher Dom har der i næsten ti år været julemarked på Gendarmenmarkt. Og berlinerne er lige så stolte af det, som københavnerne er af Tivolis. Her finder de lokale og tusindvis af besøgende kunsthåndværk, kulinariske specialiteter og flotte juleshows. WeihnachtsZauber er blevet endnu en af de store attraktioner i Tysklands hovedstad.

Det er det blandt andet, fordi markedet er mere end almindelige juleboder med æbleskiver og glög. Her er nemlig også opvarmede telte, hvor gourmetrestauranter serverer deres vintermenuer i hyggelige omgivelser. Her er mulighed for at se, hvordan traditionelle håndværk udføres som i gamle dage, fx af en træskærer, hørsyerske eller hattemager. Selv de mest kræsne plejer at kunne finde en julegave, de ikke har prøvet at give før.

Hvilke slags boder kan du så finde på Gendarmenmarkt? Mange! Og der er nye slags hvert år. Her er et lille udpluk af de gastronomiske af slagsen i 2010: Kaffespecialiteter, pyramidekager, gourmetspecialiteter som skinke fra Prag, ølgulash og gåseben, østrigske pandekager, champagne, franske østers, bayersk kartoffelsuppe, fladkager med bacon og meget, meget mere.

Ud over kunsthåndværk og gastronomi byder Gendarmenmarkt også på opvisninger, koncerter og shows af høj kvalitet. Især åbningsceremonien i slutningen af november plejer at være et stort tilløbsstykke, men herudover er der også forestillinger hver aften efter kl. 18.00, i 2010 bl.a. Berliner-tenorerne, Balletskolen Szilvia Wolf, a.k.pella og Happy Disharmonist. Hovedattraktionen var den exceptionelle kunstner Martin van Brachts på en gang humoristiske og poetiske Nouveau Cirque varieté-show.

WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt afsluttes med en nytårsfest 31. december.

Hvis man synes, Berlin ligger lidt for langt fra grænsen til et besøg på julemarked, behøver man ikke at tage længere end til Hamburg for at opleve lidt af den samme julestemning. Den nordtyske by står heller ikke tilbage, når juletræets hjemland skal fejre årets største tradition. Her er mange julemarkeder at vælge imellem, men det hyggeligste af dem alle finder du på torvet foran byens rådhus.

Ud over boder og juleguf er her også gammeldags karruseller, der kan få julelyset frem i øjnene på selv de voksne. Børnene kan selv prøve kræfter med mange forskellige kunsthåndværk, og hver dag kl. 16.00, 18.00 og 20.00 flyver julemanden højt hen over byens tage. Julemarkederne i Hamburg starter som regel også i slutningen af november.

En rigtig jul er tysk jul. Søg og find billige hoteller  i Berlin på www.expedia.dk! God tur og Frohe Weihnachten!

Similar Posts