Kurfürstendam

Skal man shoppe i Berlin, skal det helt klart foregå på Kurfürstendamm – eller Ku’Damm som de lokale kalder den. Her har alle de store mærker deres egen varehuse. Inden for 100 meter finder du f.eks. mærkevarebutikker for både Adidas, Puma og Nike. 

Kurfürstendam
Shop på Kurfürstendam

Der er masser af vinduer og blive inspireret af, og går man indenfor finder man nemt noget at bruge pengene på, shopping er harligt. Og det uanset om man er til modetøj eller bare noget mere specielt.

Generelt er Ku’Damm nok et lidt dyrt sted at shoppe, men start i den ende af gaden, der vender ned mod Berlin Zoo – den er de mest interessante butikker.

Karstadt er et almindeligt varehus med mange forskellige varer i den dyrere ende.

Skal du finde noget rigtig specielt eller bare dyrt, så prøv en tur i KaDeWe (en forkortelse for Kaufhaus des Westen). Det kan være morsomt at tage en tur op på 6. etage og se på alle de spændende ting, man kan spise – hvis man har penge nok!

Hvis man vil finde noget der er lidt anderledes, så kan det godt svare sig at tage en tur ud i nogen af sidegaderne til Ku’Damm. Her kan man sagtens finde spændende butikker med anderledes produkter, ting man ikke finder i de store varehuse.

Midt på Ku’damm finder du også varehuset Saturn, der handler med elektronik. De har blandt andet en hel etage med vaskemaskiner, køleskabe og lignende – selvom det ikke er videre relevant for turisten på shoppetur! Der er dog også etager med spil, musik og computere.

Men pas på med at købe spil eller film. Tyskland er et stort marked og der forventer man tingene på sit eget sprog. Så mange film er efter-synkroniseret på tysk og spillenes menuer er også på tysk. Der findes dog ofte også andre sprog, men kig godt efter inden køb.

Som altid i gader med mange butikker og tæt trafik er det vigtigt at holde kortene tæt til kroppen, her især kreditkortet, kontanterne og mobilen. Det er et oplagt sted for lommetyve og der jo ingen grund til at gøre det alt for nemt for dem.

Similar Posts