Det er altid en speciel oplevelse at holde byferie i en Metropol. Der er masser at se på, så det er vigtigt at man får udvalgt de  ting man vil bruge tid på – ellers taber man alt for hurtigt pusten.

Storbyferie i Berlin

Storbyferie i Berlin kan varmt anbefales uanset om man er til klassisk kunst, avantgarde eller punk! Som hovedstad i Tyskland med et indbyggertal på omkring 3,5 millioner mennesker, er der næsten nødt til at være lidt for enhver smag.

Berlin er en den smeltedigel enhver metropol med respekt for sig selv bør være. Her er det hele inden for bygrænsen og der er nem adgang til det hele. Mange steder kan man finde rester reminicenser fra både 2. Verdenskrig og fra den Kolde Krig, sammenlægningen af Øst- og Vesttyskland har givet det hele endnu et skud krydderi.

Masser af museer, udstillinger, koncerter, grønne områder, etniske områder – you name it, they’ve got! Gå en tur igennem byen og du vil overrasket over diversiteten i de forskellige kvarterer. Det er en fryd at opleve.

Byen vokser og overalt skyder der nye arkitektonisk velformede byggerier op, og alligvel finder man stadig hyggen og intimiteten i de gamle bydele.

Kunst og kultur er der tonsvis af i Berlin. Både den klassiske og etablerede kunst, men så sandelig også den eksperimenterende slags, der helst er fri for den “elitære anmelderskare”. Undergrunden sprudler både med musikalske udfordringer og maleriske oplevelser.

Jeg kan kraftigt anbefale at man oplever byen til fods. Tag eventuelt en bustur med en sightseeingbus rundt og se de vigtige steder, men und dig selv at opleve byens lyde og dufte mens du går rundt i gaderne. Der er en helt speciel stemning, man ikke får med fra en bus eller ved at tage Ubahn fra seværdighed til seværdighed.

Det helt rigtige sted for en storbyferie!

Similar Posts