At tage på sightseeing i Berlin kan godt være anstrengende, da der er mange ting at se. Så hvorfor ikke gøre det nemt ved at hoppen på en af  de mange sightseeing-busser.

De fleste større europæiske byer har tilbud om at få en tur rundt til byens centrale områder med bus, ofte en gammel dobbeltdækker med åben top. Det er en god måde at få et hurtigt overblik, og så kan man udvælge steder til senere udforskning i detaljer. Det gælder heldigvis også i Berlin.

Gode muligheder for sightseeing fra tourbus

Der er gerne flere forskellige selskaber at vælge imellem. Der er sjældent den store forskel, og lad endelig ikke bussens stand være altafgørende – turen tager som regel kun 1-2 timer og chaufføren kører alligevel så hasarderet at det er ligemeget, ingen tør køre ind foran den slags billister.

Derimod kan det være en rigtig god ide at vælge et selskab, der giver mulighed for en dagsbillet. Så kan man hoppe af og på som man har lyst til. Der er gerne 3-5 forskellige stoppesteder og med en ny bus hver halve time, kan man sagtens nå at blive orienteret et par steder.

Hop af bussen, se på seværdighederne og spis en is. Og hop så på den næste bus og fortsæt til næste stoppested.

Guiderne eller “De talende vandfald”

Der er ofte guide om bord i bussen, men de er af svingene kvalitet, også indenfor det samme selskab. Men man kan jo bare hoppe af og prøve den næste bus, måske er man så mere heldig der.

Sidst nåede jeg at høre tre forskellige:

  • En dame, der havde så meget ‘sang’ på den engelske version, at jeg bedre forstod den tyske udgave. Hun viste en del, men var generelt lidt kedelig.
  • En mand, hvor vi lynhurtigt fortrød at vi havde bedt om at få det på engelsk…
  • Og endelig en underholdende og veltalende ung mand, hvis socialistiske holdning skinnede klart igennem.

Tips til fotografen

Hvis vejret er til det, plejer jeg at sidde på øverste etage. Man ser lidt bedre og så får man vinden i håret.

Umiddelbart skulle man også tro at det gav bedre muligheder for at tage gode rejse foto, men det er sjældent tilfældet. De billeder man tager mens bussen kører er spildte, for der vil næste altid være rystelser. Men kan man være heldig at bussen stopper på de rigtige tidspunkter er der naturligvis muligheder for de gode rejsefotos.

og så med båd

Turbådene på Spree er en god måde at se Berlin på

Flere steder langs floden Spree kan du gå ombord i en turbåd, der i løbet af en time eller to viser dig de mest interessante bygninger og steder set fra vandsiden. Det er meget interessant og giver et andet billede en for eksempel turen i bus.

Der er flere forskellige selskaber, der sejler forskellige ture, men jeg har endnu ikke prøvet så mange, at jeg ved hvad der er den bedste løsning. De fleste holder sig til at sejle frem og tilbage i det centrale Berlin, men der er også selskaber, der tilbyder ture væsentligt længere ud.

Similar Posts